Lluç al pebre vermell

Ingredients per a 4 persones: 2 alls – 1 ceba – 1 grapat de gambes pelades (poden ser congelades)- mig lluç tallat a rodanxes gruixudetes – 2 patates – 1 culleradeta de pebre vermell dolç en pols (molt millor si és Pimentón de la Vera, típic d’Extremadura, el gust canvia força!) – Aigua – oli i sal
Recepta de l’Alba (Casa Enara)

Com totes les receptes d’aquest blog, aquí en teniu una de complerta i molt fàcil de fer.

Poseu aigua a bullir en un pot a part. Mentrestant, sofregiu dos alls a làmines, i al cap de poc afegiu-hi la ceba tallada fina. Un cop daurada, hi tireu les gambes pelades (un grapat al gust). Quan han deixat anar la seva aigua hi afegiu la patata tallada a rodanxes fines (de mig centímentre, aproximadament). Cal donar-li unes voltes al sofregit, i aleshores ja hi podeu afegir l’aigua ja ben calenta fins que cobreixi les patates.
Quan la patata estigui gairebé cuita, col·loqueu les rodanxes de lluç al capdamunt, espolvoregeu amb el pebre vermell i tapeu. Deixeu-ho coure uns 3 minuts més, el temps just perquè el peix es cogui amb el vapor, i ja es pot servir. Si cuineu la recepta amb aquesta varietat de pebre vermell (D.O. “pimentón de la Vera“) , l’èxit està assegurat. I si prepareu el plat el dia anterior, encara més. Bon profit!
Advertisements

Deixa un comentari

Filed under Receptes bàsiques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s