Amanida de bacallà amb taronja

Amanida de bacallà amb taronja

Ingredients: 3 patates petites per persona1 penca de bacallà salat (dóna per unes 3-4 persones) – 1 ceba fresca – olives negres o verdes – 1/2 taronja per persona – mig o un ou dur per persona – pebre vermell dolç – sal i oli del bo.

La meva versió preferida de l’amanida malagueña. El resultat és espectacular,  la textura del bacallà, amb la taronja i la patata barrejades és insuperable. Queda molt bé com a primer plat de dinar o de sopar. I és un tupper de luxe!

  • Dessalem el bacallà en aigua freda unes 24 hores abans i canviem l’aigua cada 4 o 5 hores, aproximadament. Davant el dubte, tastem-lo per comprobar el grau de sal que queda, així ens assegurem que no està massa insípid ni encara excessivament salat. L’esmicolem com si el féssim esqueixat.
  • Bullim les patates petites, netes i amb pell. Al mateix temps, en un altre pot hi bullim els ous. Un cop cuites les patates, les apartem i colem, deixant-les refredar. Els ous han de quedar cuits del tot.
  • Tallem la ceba fresca, a trossos petits, i pelem la taronja a sang, per evitar la pell blanca. Després en fem rodanxes partides per la meitat. També podem fer primer les rodanxes sense pelar, i després amb el ganivet anar tallant les vores traient del tot la pell, inclosa la part blanca.
  • Quan les patates i l’ou ja són a temperatura ambient, tallem els ingredients i els anem posant en un bol, per capes, com ens agradi més. Una manera pot ser aquesta: primer fem un llit de rodanxes de patates, hi posem  per sobre un pols de pebre vermell (ho farem damunt de cada capa  de patates). Raig d’oli. Una segona capa de mitges rodanxes de taronja, i una tercera de bacallà, i novament un raig d’oli. En funció de la mida de la safata o recipient on ho servim, farem més o menys capes d’aquestes.
  • Al final, hi repartim pel damunt la ceba fresca tallada, les olives i els ous durs tallats petits (o a rodanxes). Ho acabem amb un nou raig d’oli bo pel damunt.
  • És preferible no posar-hi sal que i cadascú a l’hora de menjar se’n posi al seu gust. El “grau de dessalat” del bacallà i les olives marcaran la pauta en aquest tema.
  • Ho guardem un parell d’hores a la nevera perquè els sabors es “marinin” abans de servir.
Advertisements

1 comentari

Filed under Receptes bàsiques

One response to “Amanida de bacallà amb taronja

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s