Pastís de pastanaga i nou moscada

Foto: adrigu (Flickr)

Ingredients: 120 gr de farina – 120 gr de mantega – 120 gr de sucre morè (pot ser blanc) – 2 ous – 2 cullerades de llevat – 1/2 culleradeta de canyella – 1/2 culleradeta de nou moscada – 150 gr de pastanaga ratllada – 50 gr de panses – 50 gr de nous.

El millor esmorzar / berenar per endur-se a la feina! Queda impressionant i és hiperfàcil!

Barregeu-ho tot, bateu-ho i fiqueu-ho en un motlle untat en mantega, 25 minuts, a 215 ºC. Només dos consells i un apunt:

– El pastís no s’enganxarà al motlle si a més d’untar el recipient amb mantega, tot seguit l’hi passeu una cullerada de farina pel fons i les parets del motlle. Llenceu la farina que no quedi adherida.

– Primer de tot barregeu la farina amb el llevat.

– Si al principi bateu la barreja a mà sense la pastanaga (ni nous ni panses), tindreu la sensació que es fa una massa molt compacta. Però veureu com quan hi aboqueu la pastanaga i comenceu a barrejar-la tot es remou més fàcilment!

La recepta és d’un amic que té una fruiteria (La bona vianda, c/les Carolines, 21. Barcelona), i una clienta seva la va penjar al suro de la tenda. Gràcies, Jordi!

Advertisements

5 comentaris

Filed under Receptes bàsiques

5 responses to “Pastís de pastanaga i nou moscada

  1. eulàlia

    Tela amb el Jordi i la seva fuiteria! sempre surts d’allà amb quelcom més que la fruita que compres.

  2. Mariona

    Sóc diabètica i no em va bé utilitzar tant el sucre. Algú sap si puc canviar-lo per fructosa?
    Gràcies

  3. Hola Mariona, ho preguntaré i et dic el què…

  4. Hola Mariona, des del punt de vista del gust, segur que sí, la fructosa és dolça i substituiria el sucre. Ara bé, no sabria dir-te la quantitat per a substituir el sucre… ni si la fructosa es pot cuinar al forn, o no. Buscant per la xarxa he trobat aquest article, que potser t’interessa: http://recetasencasa.blogspot.com/2008/08/recetas-de-cocina-cocinar-con-fructosa.html, i aquest altre: http://www.de-cocina.com/pastel-cumpleanos-diabeticos-439755, aviam si et serveix d’alguna cosa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s