Descongelar ràpid

Foto: Petri Damstén (flickr)

Si heu de descongelar qualsevol aliment i no teniu temps, podeu fer-ho en molt poc temps i sense microones: tanqueu el producte a descongelar en una bossa de plàstic, i submergiu-lo dins d’un recipient amb aigua. Accelerareu el procés si canvieu l’aigua un o dos cops, cada pocs minuts.

Aquí teniu la meva taula de “descongelació” particular (el factor “temperatura ambient”, òbviament, fa variar una mica els temps):

1 hamburguesa (o butifarra, o ales de pollastre, etc.) ………………. uns 7 min.
1 bistec fi …………………………………………………………………………….. uns 5 min.
1 pot de caldo 1/2 Kg …………………………………………………………… uns 15 min.

Si es tracta del procés contrari, com ara refredar una beguda, en aquest link podeu veure un truc, inclosa l’explicació científica del fenomen.

Advertisements

Deixa un comentari

Filed under Trucs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s