Pollastre al curri

Pollastre al curri

Ingredients: 2 pits de pollastre desossats (o 6/8 contracuixes de pollastre) – 1 ceba i mitja –  2 pomes –  1 culleradeta de cafè de curri en pols – 100 cl de crema de llet –  el suc de mitja llimona –  sal – 1 gotet d’aigua (o de caldo de qualsevol verdura).

Una recepta que tinc a la llista per repetir ‘n’ vegades. Surt molt bé (i això que sóc de les prudents amb la crema de llet). He seguit la recepta del llibre de l’Ada Parellada Dinars de tàper” (Ed. La Butxaca) amb alguna lleugera variació, com veureu. És una recepta ràpida de fer i es pot congelar sense cap problema. I dóna per uns 4 tuppers! La meva versió és aquesta:

Trossegem el pollastre (p.ex. cada contracuixa en 3/4 parts), i saleu-lo. En una paella, hi posem un raig d’oli generós i daurem el pollastre, a mig foc. No s’ha de coure en excés. Mentrestant (o per a més tranquil·litat, abans), tallem la ceba a rodanxes fines, i la reservem. Pelem les pomes i les tallem a daus no massa petits (uns 2 cm quadrats), i les ruixem amb el suc de llimona perquè no s’enfosqueixin.

Un tenim el pollastre daurat, el traiem i el deixem en un plat. Abaixem el foc, i en el mateix oli on haurem daurat el pollastre, hi afegim la ceba tallada , que anirem coent fins que quedi transparent. En aquest punt, afegim els daus de poma i remenem.

Tornem el pollastre a la cassola, i escampem pel damunt la mitja culleradeta de curri. Hi afegim la crema de llet, abaixem el foc al mínim i ho deixem coure uns 10-15 minuts (a la recepta s’hi proposa 5 minuts, a mi m’ha calgut més per la mida dels trossos de pollastre), remenant de tant en tant. Podem fer més líquida la salsa abocant-hi mig vas de caldo de verdures (segons la recepta, un gotet d’aigua).

Anuncis

1 comentari

Filed under Receptes bàsiques

One response to “Pollastre al curri

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s