Carbassó farcit amb botifarra i gambetes

IMG_20150826_192108

Ingredients: 3 o 4 carbassons mitjanets – 150 g de botifarra de la bona – 1/2 ceba- unes quantes  gambetes pelades congelades – formatge emmental ratllat -ceba – pa ratllat – sal marina – oli verge extra – pebre i nou moscada.

Aquest plat pot semblar entretingut de fer, però no ho és tant, i compensa perquè és un 2 per 1: verdura + carn en un sol tàper.

Primer talleu els carbassons en dues o tres parts i després feu-ne barquetes: buideu-los una mica de polpa, i guardeu-la per al farcit. En una cassola amb aigua i sal (una culleradeta), poseu-los a coure fins que quedin a mig camí entre escaldats i bullits. Es tracta que perdin la duresa, però que no es desfacin perquè els haurem de manipular; després ja els acabarem de coure al forn, un cop farcits.

Fet això, traieu les barquetes de carbassó, i reserveu-les. A part, en una paella,  feu un sofregit amb oli verge extra: comenceu per la ceba tallada molt petita. Quan estigui daurada, afegiu-hi la botifarra esmicolada. Quan la carn quedi cuita, incorporeu-hi  la polpa del carbassó que haureu reservat abans, i finament, a l’últim minut, les gambetes.

Ara farem servir aquesta barreja per a farcir els carbassons, que els haurem disposat en una font de Pyrex. En acabat, els empolsinem amb pa ratllat, hi posem una altra capa de formatge ratllat emmental al damunt, i tornem a posar-hi una segona capa de pa ratllat perquè agafi més consistència i el formatge quedi més cruixent.

Amb el forn calent a 180 graus, hi posem la safata, i deixem que es coguin durant uns 10 minuts. Després, els gratinem uns minuts més, i llestos.

Apunts: 1. Enlloc de botifarra les salsitxes funcionen igual de bé. Per descomptat que com més bones siguin, més gustós ens quedarà el plat.  2. Pel que fa al formatge ratllat, si en teniu a mà, la crosta us quedarà encara més cruixent si feu una barreja d’emmental i parmesà. 3. Quan feu el sofregit, podeu condimentar-lo amb un polsim de nou moscada. Si us agrada el pebre i la botifarra o les salsitxes no en porten, afegiu-n’hi una miqueta.

Advertisements

1 comentari

Filed under Receptes bàsiques

One response to “Carbassó farcit amb botifarra i gambetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s