Pollastre amb poma, prunes i pinyons

Pollastre amb poma, prunes i pinyons

Ingredients: mig pollastre trossejat a octaus (o bé 6 contracuixes o 12 cuixetes de pollastre) – 1 o 2 pomes (al gust) – unes 25 prunes – pinyons – 1 branca de canyella – 1 raig generós d’anís o de conyac – pebre vermell dolç – pebre negre  – oli d’oliva – sal – aigua o el caldo de pollastre o de verdures que tinguem.

Salpebreu els trossos de pollastre i poseu-lo una cassola amb un bon raig d’oli d’oliva a daurar amb el foc alegre.  Un cop daurat, afegiu-hi una branqueta de canyella, espolvoregeu el pollastre amb pebre vermell dolç i ruixeu-lo amb un raig generós d’anís o de conyac. Al cap de pocs minuts, afegiu-hi aigua fins que arribi a la meitat del pollastre, més o menys.

Si teniu qualsevol caldo de verdures o de pollastre que us hagi sobrat, sempre és benvingut fer-lo servir, enlloc d’aigua, o, si no n’hi ha prou, barrejat amb aigua. Quan arrenqui el bull, a foc mitjà i mig tapat, deixeu que es vagi fent, remenant de tant en tant. En total, necessitarà uns 25-30 minuts de cocció (dependrà de la mida dels trossos de pollastre).

Mentrestant, en una paella petita, poseu-hi directament un bon grapat de pinyons i torreu-los una mica, sense que arribin a quedar negres. Afegiu-los a la cassola quan ja hi hagueu posat l’aigua, tan bon punt arrenqui el bull.

En un altre pot, bulliu les prunes en dos o tres dits d’aigua durant uns 3 minuts, de manera que s’estovin una mica. Reserveu-les.

Peleu i talleu la poma a grills o a trossos no massa petits (perquè no es desfaci).  Tant les prunes com la poma s’ha d’afegir més tard, quan al pollastre li quedin uns 10 minuts per acabar de fer-se. Cal anar controlant que quedi líquid, i si veieu que en queda molt poc, afegiu-n’hi. Si al final quedés massa reduït, no podreu sucar-hi pa!

Aquestes quantitats dónen per a 3 o 4 tuppers, segons els estómacs dels comensals, i és una recepta perfecta per a congelar. Acompanyat d’arròs queda ideal.

Bon profit!

Altres receptes amb pollastre:

Pollastre amb pinya (o pollastre xinès)

Pollastre a la cassola amb tomàquet, all i ceba

Tall rodó de pollastre amb salsa de pastanagues

Arròs 8 de març (amb conill o pollastre i verdures)

Pollastre al curri

Anuncis

1 comentari

Filed under Receptes bàsiques

One response to “Pollastre amb poma, prunes i pinyons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s