Pa de pessic gegant

El podeu decorar de 1.000 i una maneres.... Amb Nutella i nous al damunt, per exemple

 Ingredients per a un gran pa de pessic (per a 8 persones):   4 ous – 200 g d’oli d’oliva –  300 g de llet – 500 g de sucre – ratlladura de la pell d’una llimona – 450 g de farina – 2 sobres de llevat en pols (cada sobre té 10 g) – un pessic de sal

Aquesta és una recepta similar a la que clàssica recepta de pa de passic elaborat a partir  d’un iogurt. Aquestes quantitats són per a un pa de pessic gegant (per a unes 8 persones), i per tant si el voleu així  us caldrà un motlle tipus safata rectangular, com si féssiu una coca; si no el voleu tan gran, prepareu-lo amb la meitat de cadascun dels ingredients. i així us hi cabrà en un motllo més “estàndard”, el típic motllo per a pastís. 

Si barregeu primer els ingredients en pols i després hi aneu afegint-hi els ingredients més líquids barrejats prèviament (ous+llet+oli) la textura us quedarà millor.

Un altre truc:  el pastís no s’enganxarà al motlle si a més d’untar el recipient amb mantega, tot seguit l’hi passeu una cullerada de farina pel fons i les parets. Llenceu la farina que no quedi adherida.

Per acabar, 30 minus al forn, a 180 graus, i llestos!

Advertisements

3 comentaris

Filed under Receptes bàsiques

3 responses to “Pa de pessic gegant

  1. Glò

    Mmmm….renoi quina pinta! no hi ha excusa per no fer un pastís. És una recepta ben fàcil, bona i nutritiva per a qui ens agrada la xocolata! Ah, i el truc d’afegir farina sobre la mantega per tal que no s’enganxi al motlle no el sabia!
    Això s’haurà de provar!

  2. Hola Glò, no hi ha excusa, no.. Tant aquesta recepta com l’altra que hem penjat al blog (el pastís de pastanaga i nou moscada) són molt, molt fàcils!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s