Amanida de ruca, encenalls de parmesà i vinagreta de mel

Ingredients (per a dues racions): 100 gr de barreja de fulles de ruca, canonges i brots de bleda vermella – 10 cirerols (tomàquets cherry) – 50 gr d’encenalls de parmesà – uns quants pinyons – 1 culleradeta de mostassa – 1 culleradeta de mel – 1 culleradeta de vinagre de mòdena – oli – sal  –  pebre negre.

Aquesta amanida a base da ruca (rúcula, en castellà),  es fa en un moment i queda molt vistosa un cop a taula. Diuen que la ruca, que es recol·lectava ja des de l’època dels romans,  té propietats afrodisíaques. Podem fer l’amanida només amb ruca, o també barrejar-hi d’altres vegetals, com ara canonge, bleda vermella, o d’altres tipus (també cors d’enciam, brots d’espinacs, etc.). Al vostre gust.

Feu un llit de ruca (i els altres vegetals que vulgueu) en una safata, afegiu-hi els tomàquets tallats per la meitat i el formatge parmesà laminat o tallat en encenalls (podeu demanar que us ho facin a la botiga on el compreu).

Torreu els pinyons en una paella sense oli, i els dissemineu per damunt l’amanida. Finalment, prepareu una vinagreta a base de mel, mostassa i vinagre de mòdena (1 culleradeta de cada),  oli (uns 3 dits)  i un polsim de pebre.

Advertisements

4 comentaris

Filed under Receptes bàsiques

4 responses to “Amanida de ruca, encenalls de parmesà i vinagreta de mel

  1. Roser

    Fàcil i bonísssssim!!!!!!!!!!!! I quedes com un senyor (senyora).
    Mil gràcies Totaltupper!

  2. Silvia

    Aquest cap de setmana ho provo…..pinta genial!!!!

  3. Res… Gràcies a tu pels afalacs! 😉

  4. I més endavant, quan la ruca sigui de temporada, encara millor!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s