Carxofes al forn farcides d’ou i pernil del país

Carxofa del Prat de Llobregat


Ingredients (per a 2 persones): 4 carxofes – 100 g d’encenalls de pernil del país – 2 porros – 2 ous durs – farina de galeta – 1/2 got de vi blanc – Oli d’oliva verge extra – sal – 1 grill d’all.

Aquesta és una recepta dels meus bons amics de l’Horta de Capolat (Berguedà).

Netegeu les carxofes i escapceu-les. Bulliu-les uns 15 minuts, i després traieu amb cura les carxofes i deixeu-les escórrer bé. Quan ja siguin fredes, buideu amb delicadesa la carn de les carxofes amb l’ajut d’una cullereta, i reserveu-la.

Peleu els dos ous durs, i talleu-los a trossets petits. Talleu les cebes també a trossos petits i saltegeu-les amb una mica d’oli. Quan ja sigui rossa, afegiu-hi el vi, i deixeu coure-la fins que es redueixi. Afegiu-hi els ous durs tallats, la carn de la carxofa i el pernil, i remeneu. Apagueu el foc, i escalfeu el forn a 220 graus.

Col·loqueu les carxofes buides en una safata del forn, ompliu-les amb el farcit que hem preparat, ratlleu el grill d’all, barregeu-lo amb la farina de galeta, i tireu-ne una mica per damunt de cada carxofa. Poseu-les al forn grill durant uns 40 minuts i… bon profit!!

La recepta us sortirà encara millor si la feu amb verdures i ous ecològics, com les de L’Horta de Capolat 😉

Nota: si en el moment de fer la recepta no disposeu de vi blanc, podeu substituir-lo, i seguim el suggeriment que fa una fidel i estupenda seguidora del bloc 😉 per un rajolí de conyac, i també quedarà molt bé.

Si voleu saber més coses sobre com triar i conservar les millors carxofes, us recomanem aquest enllaç de Mercats de Barcelona.

 

Advertisements

Deixa un comentari

Filed under Receptes bàsiques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s