Arròs amb salsitxes i costella de porc

Si la carn és de qualitat la recepta sortirà més gustosa. Foto: Doc(q)man (Flickr)


Ingredients: 2 salsitxes per persona – 2 o 3 trossos de costella per persona – uns 50 g de daus de pernil salat (si és del bo, millor) – 1 llauna petita de pebrot vermell  escalivat- 1 llauneta de pèsols (o una tassa de pèsols congelats) – 3 tomàquets madurs – 1 ceba grossa – 3 grans d’all – caldo de verdures o aigua – 1 tasseta d’arròs per persona – sal i oli d’oliva

Pels fans dels arrossos, aquí teniu una nova recepta d’arròs fet a l’olla de pressió, aquesta vegada amb salsitxes i costella de porc. Un clàssic.  Gens difícil, i omplireu unes quantes carmanyoles (però no les congeléssiu pas, l’arròs congelat perd tota la gràcia!) .

En una paella, sofregiu la ceba tallada petita amb una mica d’oli. Quan sigui lleugerament rossa, afegiu-hi l’all talladet a làmines, i els trossets de pernil salat. Pocs minutets després, el tomàquet pelat i tallat a daus. Saleu-ho lleugerament. Un cop cuit, aparteu-ho del foc.

En una altra paella, o cassola, poseu a daurar a foc mitjà la costella de porc i les salsitxes tallades a trossos en un raig d’oli. Saleu una miqueta tota la carn. Quan siguin una mica torradetes per fora, traieu-les i ja podeu començar l’operació olla de pressió.

Mentres la carn és al foc, podeu anar preparant el pebrot vermell, tallant-lo a tiretes, i així ja el deixeu a punt per afegir després a l’arròs.

En una olla de pressió de 4-6 litres, poseu-hi un raig generós d’oli i l’arròs (hem calculat 1 tasseta de cafè per persona). Remeneu una miqueta durant un minutet escàs, i ja podeu abocar-hi la resta d’aliments: el sofregit, els pèsols, el pebrot tallat a tiretes, les salsitxes i la costella, i finalment, el caldo (calculeu 3 tassetes de cafè per cada tasseta d’arròs que hi hagueu posat). Ho remeneu una mica, i ja podeu tapar. A partir que doni voltes o comenci a sortir el vapor, heu de calcular 6 minuts de temps. Amb aquestes proporcions d’arròs i líquid en principi no us hauria de quedar caldós, però tampoc sec.

Veureu que surt un arròs molt gustós, i també de colors alegres a la vista. Això sí, recomanem que les salsitxes i la costella siguin de qualitat. I si feu servir caldo de verdures, millor. Si és així, en notareu la diferència.

I apa, bon profit!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Receptes bàsiques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s