Quiche de carabassa dolça i formatge

Quiche de carabassa i formatge de teta gallega. Queda espectacularment bona!

Ingredients:  1/2 kg de carabassa dolça – 200 g de formatge de tetilla gallega fumada – 3 ous – 150 ml de crema de llet – 1 polsim de pebre negre – 1 polsim de sal – pasta brisa.

Aquesta és una molt bona recepta i molt fàcil de fer. Podriem dir que és per a fer una “carmanyola d’autor”. És una adaptació de la recepta original d’en Manel Garcia, bomber de Barcelona (moltes gràcies, Manel!). Dic adaptació perquè qui vulgui la pot fer amb 6 ous, 250 gr. de “tetilla”gallega, i 200 ml de crema de llet.  Si ho feu així, necessitareu més quantitat de pasta brisa i un motlle més gran que l’estàndard que he utilitzat jo, de 27 cm de diàmetre.

Quan la tasteu  veureu que queda espectacular, i és un plat consistent i suau a la vegada. Acompanyat d’una bona amanida tindreu un tupper envejable! 😉

Talleu la carabassa a tires, traieu-li les llavors i poseu-la a coure al forn (si ho preferiu, acabareu abans bullint-la en una olla al foc amb aigua; quan estigui tova ja la podeu treure del foc i colar-la bé). Una vegada cuita, poseu-la en un recipient per a batre amb els ous, el formatge a daus, la crema de llet, la sal i el pebre.

Mentrestant, poseu a coure durant una estona (pocs minuts, uns 5-7) la pasta brisa al forn, en un motllo per a fer “quiche”, prèviament untat amb mantega o margarina. Punxeu la pasta diverses vegades amb una forquilla. Per evitar que pugi mentre és al forn durant aquests primers minuts, podeu cobrir-la amb una làmina de paper de plata, i al damunt -si en teniu- uns grans de cafè o uns cigrons o mongetes seques.

Traieu-la pasta del forn, i empleneu-la amb la barreja d’ingredients batuts. Un cop fet això, ja podeu enfornar-ho a 180 graus C, durant uns 20 minuts. Abans de retirar la quiche del forn, punxeu-la amb una agulla, i si surt neta vol dir que ja és cuit.

I que aprofiti!

Anuncis

5 comentaris

Filed under Receptes bàsiques

5 responses to “Quiche de carabassa dolça i formatge

  1. Acabo d’aterrar aquí, i és un bloc genial! Em faig follower ara mateix, felicitats!!!

  2. Ens agrada que t’agradi 😉 Gràcies! És un blog de i per a tothom que vulgui compartir idees per a fer carmanyoles per gaudir a la feina o allà on sigui.

  3. Silvia

    Aquesta quiche pinta realment bé, i no sembla molt complicada de fer. Un dia d’aquests m’animo!!

  4. Retroenllaç: Truc per a coure la pasta brisa o de full | Totaltupper

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s