Pollastre a la cassola amb tomàquet, all i ceba

Foto: floresyplantas.net (flickr.com)

Ingredients: 1/2 pollastre tallat a octaus – 1 ceba – 2  alls – 2 tomàquets – 1 fulla de llorer – oli, sal i pebre.

Expliquem a continuació la recepta, tal i com ens l’han facilitada, i al final, us apuntem alguns consells a tenir en compte que ens han facilitat dos bons amics seguidors del bloc i cuiners :-).

En una cassola amb oli poseu-hi l’all (sense tallar, un parell o tres de grills sencers pelats) i la ceba a trossos. Afegiu-hi també el pollastre trossejat prèviament sal pebrat, pel voltant el tomaquet tallat a trossos, i una fulla de llorer.

Tapeu-lo i deixeu-lo coure al mínim durant una hora o més (el temps que faci falta).

Perquè no quedi tan bullit, pel meu gust és preferible sofregir primer el pollastre, i un cop daurat, procediu a coure’l tal i com hem explicat.

Una recepta tan fàcil que costa de creure!

Ah, i és de l’àvia de la Mª José :-).


♣ Alguns consells per a fer aquesta recepta
(a partir dels comentaris d’en Joan i de la Sònia, que he trobat encertadíssims):

-El trossos de pollastre han de ser petits, i cal treure-li la pell i el greix, com a mínim. I també els ossos, si voleu.
– Amb el pollastre tallat més menut, probablement no caldrà una hora de cocció, sinó menys temps.
– L’oli, millor que sigui verge extra, i en poca quantitat. Tot ha de fer xup xup, i per tant la temperatura no ha de ser alta.
– Millor si la ceba és tendra.
– El tomàquet (o més d’un) queda molt bé si és madur de penjar, i el talleu pel mig.
– Cal anar remenant sovint, amb cullera de fusta.
– Podeu tallar els alls per la meitat
– No cal afegir-hi gaire sal, ja que la ceba i els alls ja en porten.

Altres receptes amb pollastre:

Pollastre amb pinya (o pollastre xinès)

Tall rodó de pollastre amb salsa de pastanagues

Pollastre amb poma, prunes i pinyons

Arròs 8 de març (amb conill o pollastre i verdures)

Pollastre al curri

Advertisements

6 comentaris

Filed under Receptes bàsiques

6 responses to “Pollastre a la cassola amb tomàquet, all i ceba

  1. Benvolguda companya, molt bona recepta.

    Aquesta recepta la feia la meva mare i et deixo algunes millores que encara el fan mes bo:
    El trossos de pollastre han de ser petits.
    Este que treure la pell, els ossos, el menuts i el greix del pollastre.
    El oli ha de ser extra verge i la quantitat no molta.
    La temperatura de oli no ha de ser alta, fer chup chup.
    La ceba te que ser tendre i no seca.
    Afegir un tomàquet madur de penjar tallat per el mig.
    Per remenar fer servir cullera de fusta i remenar sovint.
    Els alls es tenen que tallar per la meitat.
    La ceba i el all porten sals i per tant millor no afegir molta sal.

    Ja diràs quelcom.

    Bon profit

    Joan

  2. Anònim

    Ja m’imaginava que millor tallar el pollastre en trossets petits… Així no cal que estigui una hora, que sense brou ni res em sambla una mica excessiu. M’agrada la millora del Joan, tot i que com els tomàquets de penjar són petits, igual en poso dos o tres.

    Merci per la recepta (i per la millora!)
    Bon profit, cuiners!

    Sònia.

  3. Hola cuiners! Jo no vaig gosar tocar ni una coma de la recepta de l’àvia que em van facilitar, però trobo molt encertat tot el què dieu. Ampliaré la recepta amb tots els vostres comentaris! Moltes gràcies! Magda

  4. Jo si puc triar, no trec ni la pell ni el greix: al final és el que les nostres papil·les gustatives troben bo… les iaies no estaven per anar triant i llançant coses calòriques, van viure en una època en què tot el que engreixés era bo!

  5. Jo tampoc trec la tota pell que té menys greix. Sí, hi estic d’acord, per mi les iaies també són l’exemple a seguir!

  6. Good web site you have here.. It’s hard to find high-quality writing like yours nowadays.
    I truly appreciate people like you! Take care!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s