Racions, l’etern dubte (I)


De vegades hem de cuinar per diversa gent i els qui no hi estem acostumats és fàcil que dubtem a l’hora de decidir quina quantitat cal comprar perquè ningú es quedi amb gana.

A continuació us facilitem una petita llista de racions/persona d’alguns aliments, que intentarem anar ampliant.

Plats freds:

Carn freda, pernil salat, xarcuteria, etc.: 150 g per plat
Formatge (de pasta dura): 120 g (plat aperitiu)
formatge (de pasta tova): 100 g per plat.

Pasta i arròs (pes en cru, per persona)

Pasta (de tota mena): 80 g
Raviolis: 150 g
Arròs: 60 g

Verdures i llegums:

De mitjana cal calcular que…

Amb 1 quilo de verdures o llegums en brut (sense pelar) tenim unes 3 o 4 racions
1 quilo de verdures congelades, segons el tipus, dóna per a 6-10 racions
100 g de llegums seques,  per a unes. 4-5 racions

Aquesta informació és del llibre “Marketing y gestión de la Restauración”, de Michel Rochat.

Advertisements

Deixa un comentari

Filed under Receptes bàsiques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s