Sopa freda de cireres, tomàquets i alvocat

Cireres (foto: Amadeu Sanz, Flickr)

Ingredients per a 2 persones: 1/2 Kg de cireres – 4 tomàquets – madurs – 1 alvocat madur – 2 ous durs – 1 poma – oli d’oliva – sal i pebre – suc de llimona.

Una recepta dels amics d’Horta de Capolat-agricultura ecològica. Ara que tenim cireres a dojo, és el moment d’atrevir-se amb aquesta recepta! Una servidora encara no l’ha provat de fer, però té tota la pinta que serà tot un descobriment per a gaudir d’una carmanyola diferent i refrescant a l’estiu.

Traieu el pinyol de les cireres, i talleu-les per la meitat. Peleu els tomàquets, traieu-los les llavors i talleu-los a trossets. Feu el mateix amb l’alvocat i la poma, i trossegeu també els ous.
Poseu-ho tot en un recipient per a batre, i afegiu-hi sal, pebre, oli, suc de llimona i gel. Tritureu-ho tot. Deixeu-ho uns minuts a la nevera i llestos!

I ara, per tots aquells que vau veure -possiblement tot sopant, com jo- el documental “Què mengem?“, del programa Sense ficció, emès per TV3, és el moment de recomanar L’Horta de Capolat, que m’han facilitat aquesta recepta. A l’Enric, la Dolors i en Raül, que en són el cos i l’ànima, a part de cultivar les seves 4 hectàrees de terra bergadana, se’ls ha d’agrair que també es dediquin a potenciar i expandir els varietats locals, i a recuperar-ne algunes que la indústria alimentària ha deixat de banda perquè no els resultava rendible. Entre aquestes varietats hi ha diverses patates de muntanya, com el bufet blanc, i també el pèsol negre, la mongeta tendra groga de La Pobla de Lillet i la ceba llarga dolça de Berga. A Barcelona i rodalies, reparteixen aquests productes (quan n’és la temporada) i les cistelles ecològiques cada dijous.

Advertisements

Deixa un comentari

Filed under Receptes bàsiques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s