Fideus a la cassola

Fideus a la cassola (foto: Rofi, Flickr)

Ingredients:  fideus gruixuts (uns 80 g per persona, en sec) – costella de porc trossejada ( 100 g per persona, aprox.) – tomàquets madurs (un de gros o dos de petits per persona) – brou de verdures (si no en teniu el podeu substituir per aigua) – dos o tres grans d’all – un tros de pebrot verd – un tros de pebrot vermell – un raig generós de brandy – oli d’oliva verge- sal.

Una recepta gens original però que no falla mai. És una bona solució tant per quan tenim convidats a casa com per a endur-vos una “carmanyola 2 x 1” (el primer i el segon plat en un de sol) a la feina. Així que en aquest bloc no hi podia faltar!

En una paella amb oli daureu les costelles. Després, reserveu-les. En la mateixa paella amb l’oli que ha quedat, feu-hi el sofregit amb la ceba i el pebrot tallat a daus petits. Quan comenci a ser ros, afegiu-hi l’all esmicolat, i abans que es torri massa, el tomàquet madur pelat i ratllat o bé tallat a taus. Deixeu-ho coure uns minuts. Afegiu-hi les costelles que heu apartat abans i un bon raig de brandy -al celler on compreu el vi us poden recomanar marques que potser no són tan conegudes, però que són molt adients per a cuinar.

Deixeu que es cogui tot junt durant un o dos minuts, i després poseu-hi els fideus i que s’enrosseixin lleugerament. En acabat, ja podeu afegir-hi el caldo de verdures -o aigua, si no en teniu- en quantitat suficient perquè cobreixi la superfície dels ingredients.

Deixeu que faci xup-xup tot remenant de tant en tant, fins que els fideus quedin al punt de cuit que voleu. Si veieu que s’acaba el líquid i encara no són cuits, n’hi podeu anar afegint a poc a poc. I tingueu present que si la pasta no absorveix del tot el líquid sempre hi podreu sucar pa…

Un cop cuit, apagueu el foc, cobriu la cassola amb un drap durant uns pocs minuts i llestos!

Advertisements

3 comentaris

Filed under Receptes bàsiques

3 responses to “Fideus a la cassola

  1. Anònim

    Us aconsello possar-hi també un parell de salsitxes tallades que es poden daurar amb al costella de porc.

  2. Totaltupper

    Tens raó, hi queden molt bé i funciona millor com a plat complet. Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s