Cigrons amb pinyons

Els cigrons cuits comprats en botigues de llegums o al mercat són millors que els de pot de súper, però més cars (foto: Flickr)

Ingredients (per a dues o tres persones): 500 g de cigrons secs o cuits – mitja tasseta de pinyons  – 150 g de xorís – 2 alls – sal – oli d’oliva.

Recepta ràpida de fer per quan tingueu poca cosa al rebost, o vulgueu fugir de la típica amanida de cigrons amb tomàquet i ceba, més habitual en les carmanyoles. De fet, és un plat per menjar calent.

Si opteu pels cigrons secs, poseu-los a remullar d’un dia per l’altre; si no, compreu-ne de cuits. En trobareu al mercat i en botigues de llegums (als supermercats també els venen envasats al buit o en pots de vidre, però no són acabats de fer).

Amb un bon raig d’oli d’oliva, passeu per la paella els alls i els pinyons (mitja tasseta o la quantitat que preferiu, al vostre gust) fins que quedin una mica daurats (i no cremats). Tot seguit, desfeu el xorís i incorporeu-l’hi. Al cap de pocs minuts, quan  el xorís estigui cuit, afegiu-hi els cigrons, barregeu-ho tot, deixeu-ho uns minutets més i ja ho tindreu a punt per a menjar o per a guardar-ho en carmanyoles.

Advertisements

Deixa un comentari

Filed under Receptes bàsiques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s