Albergínies al forn

465px-Aubergine_violette_longue_Vilmorin-Andrieux_1904

Ingredients (per a 2/3 persones): 3 albergínies, 300 g de carn picada de vedella, 1 ceba, mig pebrot verd, 4 tomàquets madurs, mig gotet de vi blanc, formatge ratllat, orenga, oli d’oliva verge, sal i pebre.

Tot un clàssic. Tot i que hi ha moltes receptes per cuinar albergínies al forn en què primer es bullen les albergínies per coure-les, en aquest cas a mi m’agrada molt més fer-ho al forn, encara que demana uns minuts més de feina. Així doncs, comencem escalfant el forn a 200 graus durant 20 minuts. Mentrestant, tallem la cua de les albergínies, les partim per la meitat i les buidem lleugerament amb un ganivet fins que quedin en forma de barqueta, n’hi ha prou que hi fem una mica d’espai per al sofregit que després posarem a sobre. Reserveu la part d’albergínia que tragueu perquè després n’afegirem al sofregit.

Amanim amb un rajolí d’oli cada mitja albergínia i les posem en una safata per anar al forn.

Enforneu-les durant uns 30 minuts. Per veure si estan cuites podeu punxar-les amb un qualsevol estri punxegut de cuina o ganivet fi i veureu ràpidament si estan toves (i, per tant, cuites).

Durant el temps que són al forn podeu preparar el sofregit. En un raig generós d’oli d’oliva inicial (possiblement després n’haureu d’afegir un altre raig més), sofregiu-hi primer la ceba i el pebrot tallats a daus petits, fins que estiguin daurats; després afegiu-hi l’albergínia que heu extret abans per fer la forma de barqueta. L’albergínia absorbeix molt ràpidament l’oli, o sigui que potser haureu d’afegir-ne una miqueta més mentre es vagi fent el sofregit.

Deixeu que es cogui tot junt 2 o 3 minuts més, i ja hi podeu incorporar la carn picada. Un cop fregideta, poseu-hi mig gotet de vi blanc sec. Al cap de dos minuts, el tomàquet ratllat o tallat a daus ben petits i una mica d’orenga. Deixeu-ho coure tot durant uns 10 minuts mentre aneu remenant de tant en tant.

Quan les albergínies estiguin cuites, traieu-les del forn i farciu-les amb el sofregit. Poseu-hi formatge ratllat al damunt i torneu a posar la safata al forn, ara només per gratinar fins que el formatge quedi lleugerament torrat.

Podeu acompanyar-les amb arròs blanc amb oli d’oliva, orenga i panses i ja teniu un menú de carmanyola per llepar-vos-en els dits.

Foto: Flickr

Foto: Flickr

Anuncis

3 comentaris

Filed under Receptes bàsiques

3 responses to “Albergínies al forn

  1. Neus

    Ummm, quina pinta, de fet és un dels meus plats favorits, esbargínies farcides!!!! Segur que estan molt bones. Enhorabona!
    Ah i passat pel meu bloc, hi tens una sorpresa.
    Tot fet a casa
    http://totfetacasa.blogspot.com.es/2013/05/he-rebut-un-premi.html

    Una abraçada!

  2. Ostres, fantàstic, gràcies!!! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s