Pollastre al forn amb mel

melillimona

Foto: Food Thinkers (Flickr)

 

 

Ingredients (per a 3 persones): un pollastre tallat a octaus (demaneu a la carnisseria que us el tallin així o com per fer a la cassola), 4 cullerades grans de mel, el suc d’una llimona, 3 grans d’all, patates a rodanxes molt i molt fines, una ceba, farigola o romaní, una fulla de llaurer, sal, oli i pebre.

Aquesta és una recepta més de les moltes que ja portem al blog amb el pollastre com a ingredient central. Ara amb mel i llimona, inspirada en aquestes dues receptes, una del blog Trossets de cuina (magnífic, per cert) i aquesta altra del blog de Club de cuines, de TV3.

Som-hi: salpebrem els trossos de pollastre i els posem en una safata per anar al forn. El reguem amb un bon raig d’oli d’oliva.

Barregem la mel (la podem escalfar uns segons al microones perquè sigui més fàcil) amb el suc d’una llimona. Posem aquesta salsa damunt dels trossos de pollastre. Hi afegim les patates tallades a rodanxes ben ben fines (d’1,5-2 mm), la ceba picada i l’all tallat a trossets petits, la fulla de llorer, la farigola i/o el romaní.

Ho deixem marinar (quantes més estona, més gustós quedarà el pollastre). Podem deixar-ho unes hores a la nevera, o fins i tot deixar-ho fins al dia següent.

IMG_2426

Abans de coure la carn la deixem marinar unes hores a la nevera amb la patata, la ceba, l’all, la salsa de mel i llimona i les herbes.

Preescalfem el forn durant 20 minuts a 200 graus i després enfornem el preparat. Caldrà ben bé una hora llarga perquè es coguin bé les patates. Hem de ser conscients que com més gruixudes s’hagin tallat les patates i la ceba, més estona trigaran a coure’s. Tot plegat compteu ben bé 50 minuts llargs.

I bon profit!

Per cert, la mel que he fet servir és mel artesanal Erlan de Izurzu (Navarra), que ens han facilitat l’Alba i el Kike de la casa rural Casa Enara, a Sansomain (Valdorba).

Advertisements

2 comentaris

Filed under Receptes bàsiques

2 responses to “Pollastre al forn amb mel

  1. Retroenllaç: Pollastre al forn amb mel | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s