Les clàssiques llenties amb xorís

IMG_2620

 

Ingredients: 500 gr de llenties seques – mitja ceba – 1 tomaquet – 2 pastanagues – 2 alls sense trinxar (pelats) – mig xorís – una mica de pernil ibèric a daus – una fulla de llorer – sal – pebre vermell dolç – oli.

Continuem amb la sèrie de receptes amb ferro. Aquesta és de les imprescindibles i tot tupperista hauria de tenir-la a la seva llista dels top ten.

L’única cosa que cal preveure per fer aquesta recepta és pensar a posar les llenties en remull el dia abans (deixeu-les cobertes amb aigua durant un mínim de 12 hores).

Un cop talladetes, sofregiu les verdures en una olla de pressió, afegiu-hi i el llorer, el pebre vermell dolç i el pernil ibèric a daus. Quan ho tingueu cuit, poseu-hi les llenties, remeneu-ho i cobriu-ho tot amb aigua (+ mig centímetre més). Tapeu l’olla. A partir que comença a sortir el vapor heu d’esperar només uns 12-15 minuts i ja ho teniu.

Hi ha moltes maneres de fer la recepta, aquesta tan sols n’és una. Per cert, es diu que per absorbir millor el ferro de les llenties és bo combinar-lo amb arròs. Queda dit! I bon profit.

Anuncis

5 comentaris

Filed under Receptes bàsiques

5 responses to “Les clàssiques llenties amb xorís

  1. Hey! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok.
    I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.

  2. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
    Your web site offered us with valuable information to
    work on. You’ve done an impressive job and our entire community will be grateful
    to you.

  3. nfl

    Hmm it seems like your website ate my first comment (it
    was super long) so I guess I’ll just sum it up what
    I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
    I too am an aspiring blog writer but I’m still new to
    everything. Do you have any suggestions for rookie blog writers?
    I’d genuinely appreciate it.

  4. Retroenllaç: Les clàssiques llenties amb xorís | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s