Amanida de llenties, carbassó i ametlles

 

IMG_20150727_182254

Ingredients per a 2 persones: 1 pot petit de llenties cuites – 2 carbassons petits – 1 grapat d’ametlles pelades – 10 olives negres – 1 culleradeta de llavors torrades de sèsam negre i 1 cullerada de germinats d’alfals.

Per a la vinagreta: 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra – 1 cullerada de mostassa de Dijon – 1/2 cullerada de mel – 1 cullerada de curri (barreja d’espècies que ens ajuda a digerir les llenties) – Un pessic de sal marina.

Novament publiquem una recepta del taller “Recuperem els llegums a l’estiu!”, impartit per Mesquemenjar al Centre Cívic El Sortidor, del Poble-sec, en el marc del Cicle de Cultura i Gastronomia “A Taula!”.  Les quantitats d’ingredients indicades són les que he fet servir a casa, quan he cuinat el plat, partint sempre de l’original.

Renteu i escorreu les llenties cuites. Renteu i ratlleu el carbassó, sense pelar. Talleu les ametlles a trossos irregulars de mida mitjana. Prepareu la vinagreta amb tots els ingredients. Si no disposeu de mostassa de Dijon, podeu emprar-ne de normal, però només poseu-ne mitja cullerada.

IMG_20150727_185440          IMG_20150727_183318

 
Barregeu les llenties, el carbassó, les ametlles i les olives. Afegiu-hi la vinagreta i torneu a mesclar fins que estigui ben barrejada. Tasteu i ajusteu al gust.

Per a decorar, podeu posar-hi pel damunt un grapat de germinats d’alfals i empolseu el plat amb una culleradeta de llavors torrades de sèsam negre.

Aquest plat és ric en proteïna completa pel llegum i pel fruit sec, i aporta ferro, magnesi, potassi, fòsfor, així com vitamines antioxidants, del grup B, greixos saludables i fibra. La vitamina C triplica l’absorció del ferro, per tant, la combinació de carbassó, que conté vitamina C, amb llenties, riques en ferro, és perfecta.

Afegeixo aquesta recepta a l’entrada”Amanides amb ferro“.

Advertisements

3 comentaris

Filed under Receptes bàsiques

3 responses to “Amanida de llenties, carbassó i ametlles

  1. La que més em va agradar del curs! Una saborosa vinagreta per una amanida molt saludable! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.

  2. A mi també, tot i que el gaspatxo (que penjaré quan pugui), també em va agradar molt! La vinagreta hi queda super bé! Una abraçada i fins aviat, Anna!

  3. Retroenllaç: Mesclum d’enciams amb formatge, nous, poma, figues i vinagreta de mel | Totaltupper

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s