Hummus de remolatxa

20150716_204909

 

Ingredients (per a 2-3 persones): 220 g de cigrons cuits (equivalent a un pot petit) – 1/2 remolatxa cuita – 1/4 de gra d’all – 1 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra – 1 cullerada sopera de tahina – 2 cullerades soperes i mitja de suc de llimona – 1/4 de got d’aigua 1/2 culleradeta (mida cafè) de comí en pols – sal – cibulet i/o pipes de carbassa – Per a l’acompanyament: torradetes o crackers i crudités (pastanagues, api, cogombre, pebrot vermell…).

Renteu els cigrons sota el raig d’aigua freda de l’aixeta i escorreu-los. Poseu-los en un got de batre, juntament amb la remolatxa cuita rentada i tallada a daus. Afegiu-hi l’all, el comí, el suc de llimona, l’oli, la tahina, un polsim de sal i l’aigua (si us agrada que la textura sigui densa, reserveu una part de l’aigua per al final). Tritureu-ho tot fins que quedi cremós.

IMG_20150824_101940

Corregiu de sal i ajusteu la textura amb l’aigua, si ho creieu necessari. Poseu l’hummus a la nevera abans de servir.

Acompanyeu-lo amb torradetes i les verdures crues que vulgueu tallades en forma de bastonets: pastanaga, cogombre, pebrot, api, etc., i decoreu- el plat amb una mica de cibulet picolat o unes pipes de carabassa torrades.

Aquesta és una recepta adaptada de Mesquemenjar (adaptada al meu gust) apresa al taller “Recuperem els llegums a l’estiu“,
organitzat al Centre Cívic El Sortidor del Poble Sec. Els ingredients són els mateixos que s’indicaven a la recepta original.

Advertisements

Deixa un comentari

Filed under Receptes bàsiques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s