Mesclum d’enciams amb formatge, nous, poma, figues i vinagreta de mel

IMG_20160212_160314-01-01

Tàper de dilluns

Ingredients: Mesclum d’enciams – 1 poma golden – uns quants daus de formatge semicurat de vaca i ovella – 2 pastanagues – panses – nous – 4 o 5 figues dessecades .  Arròs, si voleu transformar l’amanida i fer-la més consistent.

Per a la vinagreta: 2 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra – 1 cullerada sopera de mostassa de dijon – 1/2 cullerada sopera de mel – 1 cullerada sopera de vinagre de poma – 1 culleradeta de postres de curri – un pessic de sal.

Una combinació més del milió d’amanides possibles. Només cal tallar a trossets la poma, el formatge i les figues, barrejar-ho amb arròs, si voleu, i llestos. Concretament n’hem fet servir la varietat bomba de Lo Nostre Arròs, del Delta de l’Ebre, descobert a la Fira Àpat (fira anual de productes alimentaris catalans de qualitat). Si entreu web de Lo Nostre Arròs, hi podeu trobar receptes amb arròs (arròs a banda, arròs negre, arròs melós amb llagostins, arròs de verdures, arròs amb llet…).

La vinagreta és un remake de la que faig per a l’amanida de llenties, carbassó i ametlles.

Apunt carmanyolaire: el tàper (recipient) el vaig trobar a la Fira Comarcal de Primavera de Campllong, és de silicona i un cop buit es plega i queda prim com una carpeta. Va molt bé!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Receptes bàsiques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s