Crema de carbassó i peres amb nou moscada

IMG_20160430_102130Ingredients: 2 carbassons mitjans o 1 de gros – 3 peres tipus conference – 2 pastanagues – 1 porro – 1 patata – 1 ceba – un polsim de nou moscada – un polsim de pebre – sal – oli d’oliva verge.

En una olla de pressió, sofregiu la ceba i la pastanaga tallada petita en un bon raig d’oli d’oliva extra. Quan estigui cuita, afegiu-hi els carbassons i les peres, tot pelat i tallat a trossos grossos. Cobriu-ho amb aigua. Tapeu, deixeu-ho al foc i quan comenci a sortir el vapor per la vàlvula de l’olla, compteu uns 5 minuts i ja s’haurà cuit. Amb un cullerot, retireu part del brou sobrant (us en sobrarà de 300 a 500 ml, segons el grau d’espessor que vulgueu que tingui la crema o puré).

No llenceu el brou, el podeu fer servir un altre dia per fer uns fideus a la cassola o qualsevol altre plat que en necessiti. Tritureu-ho tot amb la batedora, afegiu-hi un polsim de nou moscada i una mica de pebre, al gust. Saleu-ho al punt que us agradi.

Aquesta combinació de carabassó i pera feta crema la vaig descobrir un dia de menú al restaurant Vegetàlia, a Barcelona. Vaig buscar una recepta i vaig cuinar la crema fent una combinació al meu gust d’aquestes dues: Crema de calabacín y pera, de Los lunes al fogón, i aquesta altra, amb el mateix nom, de Foodlovers.

Segur que es poden fer moltes més combinacions!

Advertisements

1 comentari

Filed under Receptes bàsiques

One response to “Crema de carbassó i peres amb nou moscada

  1. Retroenllaç: Crema de carbassó i peres amb nou moscada | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s